Verlof #2, dag 69. Fitmom to be; ik mag weer sporten!!! 🎉🎉

Oké, ik had me er dus op ingesteld dat ik deze tweede zwangerschap zou uitgroeien tot maatje zeekoe met blijvende gevolgen. Nu is dat in die laatste weken voor de bevalling aardig gelukt, behalve dan dat alleen mijn buik daaraan meedeed. Ik bleef redelijk normaal eten, kreeg amper last van pigmentvlekken in mijn gezicht, zelfs mijn heupen waren slanker dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Dat laatste heb ik kunnen constateren toen ik mijn verlof inluidde met het vereeuwigen van mijn zwangere lichaam voor de tweede keer. Het beeldje van mijn eerste zwangerschap had ik bij me toen ik mezelf liet vastleggen in 3D beeld, en zo konden we ze met elkaar vergelijken. Gek genoeg paste ik 1 of hooguit 2 weken na de bevalling al mijn oude broeken weer. Sterker nog, ik kreeg ze met gemak aan, waar ik voorheen nog weleens moeite had om bepaalde stugge broeken over mijn heupen te krijgen. Mede door de borstvoeding die helemaal vanzelf weer goed op gang kwam én een baby die meteen goed en stevig dronk, verdween mijn buik al snel. Zonder er ook maar iets bewust extra voor te doen, kreeg ik het vermoeden dat ik momenteel slanker ben dan voor deze zwangerschap.. Waar vorige week mijn wallen nog op mijn knieën hingen (zie foto bij vorige blog), voelde ik me steeds energieker worden richting het einde van die week. Ik kon niet wachten om weer te beginnen met sporten! Officieel mag je 6 weken na een natuurlijke bevalling weer voorzichtig aan beginnen. Officieel zou dat dus pas morgen zijn. Maar zo fit als ik me momenteel voel, kon ik niet meer wachten en ben ik gisteren alvast begonnen. Voorzichtig aan, heb ik me aangemeld voor een 21 dagen durend sportprogramma met dagelijkse digitale workouts die je gewoon in huis kan doen, speciaal voor mama’s. Lekker drie weken tot kerst dagelijks aan de bak met oefeningen. Om gemotiveerd aan de slag te gaan en te blijven werd aangeraden om te beginnen met een nulmeting. Waar ik normaliter alleen mijn gewicht opmeet op de kofferband op een vliegveld, maakte ik voor nu een uitzondering en stond ik thuis op de weegschaal; 63,2kg! Hier de bevestiging van mijn vermoeden want voor mijn zwangerschap woog ik zeker 5 kilo meer! Bizar hoezeer een iets lager gewicht meteen een positieve invloed heeft op je geestelijke gesteldheid en zorgt voor meer positieve energie. Omdat ik dit gewicht en deze positieve energie graag wil vasthouden, omdat mijn bankrekening inmiddels donkerrood kleurt, omdat de benedenbuurman gek wordt van alle pakketjes die maar blijven binnenstromen, en omdat het inmiddels heel welkom is om een concreet doel te hebben met een bijbehorende concrete invulling in deze fase van mijn verlof, is het dus heel fijn dat ik nu kan beginnen met sporten. En dan dus niet het halve werk, maar gelijk vol aan de bak. Het zijn steeds korte workouts en ik kan de oefeningen aanpassen naar mijn situatie zodat ik mezelf niet gelijk over de kop train. Daarnaast ben ik vanavond ook weer begonnen met het wekelijkse uitje ‘hupsen in het Westerpark’ met andere zwangere en net bevallen dames. Heerlijk om weer voor het eerst sinds de bevalling op mijn fiets te stappen en een uurtje lekker te bewegen voor mezelf. Wat een vrijheid is dat toch weer! Naast het sporten is er nu ook een soort kantelpunt gekomen waarbij ik richting aftellen ga van de verlofperiode. Nog een paar weekjes tot de kerstvakantie, in januari willen we dan nog een paar weekjes op vakantie als kersvers gezinnetje van 4, even nog profiteren van het feit dat we buiten de schoolvakanties op vakantie kunnen.. En dan ga ik in februari alweer werken! Volgende week staat een bezoekje op mijn werk gepland, met Rosie-Lynn uiteraard. De bakfiets is vandaag weggebracht voor een onderhoudsbeurt ter voorbereiding op de periode na mijn verlof. Zo dunt mijn to-do lijstje aardig uit, terwijl de berging nog altijd volstroomt met spullen… Uitzoeken hoe Vinted werkt, staat er ineens bij op mijn to-do lijstje… Dat lijkt me toch een beter plan voor mijn portemonnee en bovendien ruimt het weer lekker op!

Hele verhalen kan ze vertellen. Geluidsniveau staat nog wel op mute…
Na mijn eerste workout 💪
Gezonde snack: de poppen krijgen ook een worteltje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: