Dag 5 – Lakentje dekentje en een koppig meisje

Dag 5 – Lakentje dekentje en een koppig meisje

Vandaag slaat dan toch de ontspanning enigszins toe in mijn hoofd. Wat helpt is een bericht van het UWV dat mijn zwangerschapsverlof-uitkering is aangevraagd.. Het weer werkt ook wel mee om het even een tandje rustiger aan te doen. Nadat alle kleding is uitgezocht en het eerste pakje is aangeschaft, stonden vandaag de lakentjes en dekentjes centraal. Blijft nogal ingewikkeld met een wiegje en een ledikantje en een kinderwagen die allemaal bekleed moeten worden met een lakentje en dekentje met verschillende afmetingen. Nee geen dekbedje want dat is in Nederland echt superverboden!! In België doen ze daar dan weer niet moeilijk over. Oplossing van mijn moeder is een gehaakt dekentje met een vederlichte voering voor in de kinderwagen. En in het ledikantje komt een gehaakt dekentje à la Koeka waar we vandaag nog een mooie stof voor hebben uitgezocht als tegenvoering. Ook weer niet te dikke stof want dat kind gaat het nog besterven van de hitte op drie hoog in dat ledikantje met een rompertje en slaappakje in haar slaapzakje onder dat lakentje met dekentje… pfff ik krijg het er al warm van als ik eraan denk. Zo schijnt het ook gebruikelijk te zijn om een pasgeboren kindje onderaan je kinderwagen te leggen zodat je goed zicht hebt op hoe het kindje ligt en het niet kan stikken in de bak. Met als gevolg dat dat kindje momenteel in de volle zon ligt zoals ik vandaag bij iemand zag. En dan moet je lopen hannesen met zo’n parasol die maar een schijntje zonlicht weghoudt. Wat een voorschriften toch allemaal!! Ik blijf erbij dat je gevoel volgen in het walhalla van alle voorschriften toch het allerbelangrijkste is. Naast je gezond verstand volgen. En ondertussen natuurlijk wel openstaan voor alle adviezen van ervaringsdeskundigen. In mijn buik volgt er nog iemand haar gevoel. Zo laat ze duidelijk haar aanwezigheid blijken aan mij, maar zodra er vreemde handen op mijn buik contact proberen te krijgen houdt ze zich gedeisd! Alleen mama en papa lijken haar te mogen voelen. Zo klein en nu al zo gewiekst!! Dat belooft wat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: