Dag 10 – met mams op koopjesjacht

Dag 10 – met mams op koopjesjacht

Dankzij de verduisterende rolgordijntjes vandaag lekker uit kunnen slapen. Toen ik opstond had ik weer heel weinig energie, gelukkig had vriendlief al vroeg in de ochtend een supergezonde shake gemaakt met spinazie en fruit. Daar kikkerde ik wel van op! In de middag toch nog even de stad in gedoken, langs de Zara Home Kids en Petit Bateau winkel (zonder aankopen!!!) op weg naar mijn ouders gegaan. Onderweg nog even een tussenstop bij de Starbucks 😛 omdat het kan! Mams was druk bezig met het Project Wiegdekentje, maar wilde best even met mij de stad in. De Bijenkorf had uitverkoop en ik wilde nog graag even bij de Primark naar binnen. Even een tip voor iedereen die dit leest; als je goedkoop wil slagen bij het shoppen, neem dan je moeder mee (of in elk geval die van mij, ik weet alleen niet of ik haar uit mag lenen 😝)!!! Een paar weken terug was dit concept al effectief bevonden toen ze me hielp met mijn zoektocht naar een aantal linnen tasjes voor weinig geld. En dat was toen ook heus niet de eerste keer… We doken toen de Hema in die de tasjes net uit een doos aan het halen waren om in de winkel uit te stallen voor maarliefst 1(!!) euro per stuk 🎉🎉🎉. Zo komt ze regelmatig met koopjes thuis, ook voor zichzelf. Mijn vader grapt dan dat die winkel vast binnenkort failliet gaat omdat ze alleen op koopjes jaagt en er anders niks koopt, daar kan een winkel natuurlijk niet van leven… Dus mocht er in je buurt een winkel failliet zijn gegaan, weet dan, daar is vast mijn moeder kind aan huis geweest maar dan alleen tijdens de allerlaatste afprijzingen! Vandaag bleek de Bijenkorf een gouden greep. Er was nog een klein gedeelte uitverkoop met 50-70%, het is dan de kunst om net dát koopje te vinden waar je niet op durfde te hopen. Als ik daar rondloop, zie ik heel veel nieuwe collectie en een paar rekken bagger met korting, waarbij ik al geen zin meer heb om die minutieus door te spitten. Nou, daar zijn moeders dus voor!!! Komt ze me halen met haar vondst stevig in handen want er was al een andere zwangere vrouw op aan het azen, een Petit Bateau pakje afgeprijst van 54 euro naar 10 euro!!! Echt te schattig maar wel maat 50 dus ze zal het meteen aan moeten kunnen zodra ons Marietje het levenslicht ziet 😍😍😍. Na nog enig twijfelen kon ik dit pakje natuurlijk niet laten hangen dus wij ermee naar de kassa. Waarop de kassajuffrouw ons verheugd wist te vertellen dat het pakje zelfs nóg goedkoper was, namelijk nog maar 5(!!!!!!!) euro! Nou zei ze, dit maak je maar 1 keer per jaar mee, zo’n grote meevaller! Waarop ik antwoordde: ‘Nee hoor, dat gebeurt best wel vaker, als ik mijn moeder maar meeneem!’ De kassajuffrouw reageerde met een beleefd lachje maar je zag haar denken, huh?! Ze hadden ook nog een badpakje, te schattig, voor maar 5 euro maar dat vond ik toch nog te lastig zolang Marietje nog niet lijfelijk aanwezig is… Mooi is dan wel dat we vervolgens de Primark binnenlopen, en mijn moeder bij de badpakjes van 6 euro weet te zeggen ‘dat ze nog best duur zijn hier!’ 😝 Jaja shoppen met mijn moeder kan ik iedereen aanbevelen 😉. Dat is toch een heel andere beleving dan de moeder die voor haar kind ‘iets van Gucci’ wil kopen, waarbij de verkoopster vraagt waar ze dan precies naar op zoek was, en de betreffende moeder weet te antwoorden met: ‘dat maakt niet uit, als er maar Gucci op staat!’ 😱 Bij de Primark zijn we in elk geval niet meer geslaagd, ik kwam er daar toch wel achter dat ik al veel heb.. In elk geval kon ik weer met een goed(kop)e aanwinst en vooral een goed verhaal huiswaarts, waar vriendlief zich ook kostelijk om kon vermaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: