Dag 15 – opa’s jarig en Marietjes eerste auto!

Dag 15 – opa’s jarig en Marietjes eerste auto!

Het is vandaag 4 augustus, de dag waarop zowel mijn vader als die van vriendlief jarig zijn. Dat blijft een bijzonder gegeven. Vriendlief was ook nog eens vrij vandaag, wat een mazzel! De dag begon in het Westerpark in sporttenue. Samen met andere zwangere vrouwen dikke buiken gymnastiek oftewel Mom in Balance. Daarna zijn we de drukte in Amsterdam ontvlucht; de hele stad staat vandaag op z’n kop vanwege de Gay Pride Canal Parade. We wilden wat inkopen doen voor de opa’s en besloten om op verkenningstocht te gaan door Haarlem. Onderweg hadden de stoplichten vandaag last van een zonnesteek; werkelijk IEDER stoplicht dat we zijn tegengekomen vandaag, verkleurde rood of oranje zodra ze ons zagen… Na een iets te lange wandeltocht door pittoresk Haarlem zetten we koers richting Vinkeveen om de vader van vriendlief te verrassen met een bezoekje. Daar bleek er vooral een verrassing op óns te wachten… De broer van vriendlief was al een week lang bezig met iets geheimzinnigs, hij stuurde steeds cryptische mailtjes over een levering van een bestelling van 385 kilo met een takelwagen?! De enige hint die vriendlief kreeg, was dat we er pas nog naar gekeken hadden.. We hadden werkelijk geen flauw idee!! Toen we in Vinkeveen binnenstapten stond daar een zware doos op een steekwagentje met de nodige stickers om zijn inhoud op waarde te schatten, net daarvoor door broer neergezet en ingepakt. Wat heeft die een voorpret gehad deze week!!Toen we de nieuwsgierigheid niet langer konden onderdrukken, maakten we het pakket open. Wat tevoorschijn kwam, was Marietjes allereerste auto! We hadden inderdaad nog niet zo lang geleden zelf naar een andere (echte) auto gekeken, dus dat was de hint geweest. Het zal nog wel even duren voor ze erin zou kunnen zitten, hoewel die tijd volgens haar oma maar al te snel gaat 😝. De twee mannen zijn daarna nog anderhalf uur bezig geweest om het vehikel in elkaar te zetten, met de nodige voorpret. Dat was nog een hele klus, een auto monteren!! Wat zal Marietje het geweldig vinden om daarin te worden rondgereden als een echte prinses… Het bleef nog lang onrustig in Vinkeveen, we hadden een heel gezellige avond. Op de weg terug (stoplichten nog steeds last van zonnesteek…) constateerde ik wel dat het een lange drukke dag was geweest, waardoor ik bij thuiskomst vrijwel direct uitgeteld mijn bed opzocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: