Dag 19 – dagje NEMO

Dag 19 – dagje NEMO

Eigenlijk zou mijn nichtje een nachtje komen logeren bij ons, maar ik ben blij dat dat niet door is gegaan met 30 graden in huis! In plaats daarvan mocht ze ons vanochtend wakker komen maken… De hele nacht heb ik hoopvol het raam op een kier laten staan in afwachting van het beloofde onweer met een lekker koel briesje, dat bleek wederom een farce. In plaats daarvan bleef het bij stilstaande warme lucht, de hele nacht lang. In de ochtend kwam er dan eindelijk een wat koeler briesje, waarop ik meteen het raam wagenwijd opengooide. Maar de slapeloze nacht zat er toen al op, dus het wakkermaken door mijn nichtje ging niet bepaald van harte! Enigszins verontwaardigd constateerde ze dat ik al wakker was toen ze de slaapkamer binnenstapte, nou ja wakker kon je het niet noemen maar ja mijn ogen waren open inderdaad.. Daar was echter alles mee gezegd! Vandaag stond een bezoek aan NEMO op het programma met mijn nichtje van 7. Ze had er veel zin in maar vond het toch ook best wel spannend. De laatste keer dat ze er was geweest was ze nog wat te jong geweest, wist ze ook niets meer van, dus ik was erg benieuwd hoe ze het nu zou ervaren. Zelf had ik toch wat last van vermoeidheid maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal in NEMO kreeg mijn nichtje langzaam de smaak te pakken en raakte enthousiast van alle dingen die je er kon doen en uitproberen. Zo hadden we een hele gezellige dag! Ze woont zelf in Den Bosch en een paar dagen in Amsterdam zijn is dan voor haar een hele belevenis. Vandaag was de laatste dag van die paar dagen, waarbij ze bij opa en oma had gelogeerd. Haar moeder (mijn zus) kwam haar aan het eind van de middag vandaag weer ophalen met de trein. Het mooiste van dat weerzien was echter hoe haar zusje van 3 haar kwam begroeten; wat had die haar grote zus gemist!! Echt heel lief om te zien. Ook mooi hoe we daarna de dag samen afsloten in een pannenkoekenrestaurantje waar beide dametjes amper een hap door hun keel kregen van de adrenaline in hun lijfjes, de een nog vol van alle avonturen die ze de afgelopen dagen had beleefd in Amsterdam en de ander vol van de indrukken van een treinreis om Grote Zus weer op te halen die ze een paar dagen had moeten missen… Gelukkig is dat later thuis prima goedgekomen toen ze trek kregen met een paar gezonde boterhammen. Zelf kreeg ik in de middag door, dat het uitje naar NEMO voor mij wel even genoeg activiteit op 1 dag was. Ik had nog een kraambezoekje gepland staan van een vriendin die pas is bevallen, maar daar kon ik echt de kracht niet meer voor vinden. Na de gigantische pannenkoek had Marietje ook ruim voldoende gegeten, dus gingen we na het uitzwaaien van mijn zus en nichtjes huiswaarts om lekker uit te buiken op de bank. De wandeling van station naar huis was voor mij wel even genoeg inspanning, en lekker verkoelend voor de verandering! Vriendlief ging nog even een rondje hardlopen in het Westerpark, nou daar was ik dus niet jaloers op, hihi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: