Dag 29 – Elburg City

Na een heerlijk ochtendje in de zon verdween die helaas achter een stapel wolken. Na mijn luie dagje gisteren wilde ik er vandaag toch wel even op uit. En dus toog ik met mijn ouders, na ons te hebben omgekleed in verband met de verdwenen zonnestralen, naar het altijd gezellige Elburg, een vestingstadje hier vlakbij. Ik was er nog nooit geweest en had wel zin in een kleine shoptour. Die bleek nog aardig succesvol, zo scoorden we wat kleding voor de baby en een nachtjapon voor mezelf. Alvast een eerste item dat in mijn vluchtkoffertje komt, wat ik trouwens nog klaar moet gaan zetten bij de deur… We hadden wel een pauze verdiend en liepen net langs een kunstwinkeltje met een bankje en een menukaartje buiten. We bestelden wat koffie met gebak en kregen dit geserveerd op een schilderpaletje met kwast, zo schattig! Binnen hing het vol met schilderkunst en de kunstenares in de winkel gaf zelf ook schilderles. Super om te zien hoe er dit soort kleine winkeltjes nog bestaan, waar mensen met passie bezig zijn met hun vak! Het gebak werd geserveerd in weckpotjes en was uiteraard zelfgemaakt door de dame in spé. We waren aangenaam verrast en genoten met volle teugen van dit alles. Op weg naar huis was Marietje weer erg beweeglijk in de auto. De anderen hadden die middag lekker op het water doorgebracht, zeilend op de catamaran en mijn jongste nichtje met haar oom op de motorboot erlangs varend. Zo heeft iedereen zich weer prima vermaakt vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: