Dag 30 – Black Pearl en de schatzoekers

Vandaag de laatste dag alweer van de minivakantie bij het Veluwemeer met mijn familie. Vriendlief was gisteravond nog gekomen want heeft vandaag vrij. Vandaag wilden we in de middag een stukje varen naar een eilandje. De Black Pearl werd klaargemaakt voor het vaartochtje, maar eerst namen we afscheid van mijn zus en haar gezin. Morgen gaan de kindjes weer naar school dus zij vertrokken op tijd naar huis. Moeders had een tas vol proviand gefixt om mee te nemen op de boot. Eenmaal aangekomen op het eiland gingen we eerst op verkenningstocht. Deze kreeg nog een scoutingachtig teintje toen mijn broer en zijn vriendin met hun telefoon op zoek gingen naar een echte schatkist. Als echte bosjesmannen compleet met de takken in onze haren en de brandnetels op mijn enkels werd er naarstig gespeurd naar een of ander legerkistje dat onder een boomstam te vinden zou moeten zijn. Vriendlief bekeek het kostelijke spektakel vanaf een geitepaadje samen met mijn moeder, al smullend van de chocola uit de tas met proviand, terwijl ik met mijn vader, broer en zijn vriendin de omgeving uitkamde op zoek naar het kistje. Na enige tijd werd ik deze vruchteloze speurtocht ook wel een beetje beu waarop ik met vriendlief en mijn moeder weer terugliep richting de boot. Ondertussen kregen we de aanwijzing dat er nog een tweede schatkistje verborgen lag aan de andere kant van het eiland. Gelukkig wisten de speurders deze wel te vinden. Kwamen de scoutingkwaliteiten van mijn vader toch nog goed van pas! Voldaan genoten we van onze welverdiende picknick op de boot, om vervolgens de zeilkunsten van de Black Pearl uit te testen op het water. We waanden ons even echte piraten op zee op deze mooie authentieke zeilboot compleet met oude bruine zeilen! Marietje werd niet eens zeeziek. Na het intensieve boottochtje volgde een kort siësta momentje voordat we ons tegoed deden aan een laatste avondmaal met de familie als afsluiter van een gezellige week. Na het lekkere eten was het dan ook inpakken en huiswaarts keren voor mij en vriendlief. Gedurende deze dag kreeg ik een bericht dat een meisje van de zwangerschapscursus (die afgelopen donderdag nog vrolijk naast me zat) vandaag plotseling al is bevallen van haar kindje, ruim 5 weken te vroeg… Dat deed me wel even beseffen dat het toch echt aftellen is en je maar nooit weet wanneer het zover is.. Eenmaal thuis begon ik spontaan de tafel en aanrecht te poetsen, waarop vriendlief zich hardop afvroeg of mijn nesteldrang dan eindelijk is begonnen…?!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: