Dag 41 – geslaagd voor bevalcursus Carita Salomé

Vandaag de allerlaatste les van die lieve Zeeuwse Carita met haar zangerige theatrale stem. Met haar man ging alles gelukkig weer goed. Nadat we alles herhaald hadden wat we in de afgelopen lessen hebben geleerd, en ze liet zien welke oefeningen we moeten doen in ons kraambed na de bevalling om weer wat mobiel te raken, mochten we de baarkruk uitproberen. Tot slot liet ze ook nog even zien welke (mensendieck verantwoorde) houdingen je straks met je kindje kan doen als die eenmaal geboren is. In de middag was het dan de beurt aan vriendlief, om alle stof die ik in 6 lessen van 2 uur heb geleerd, in 2 uur tot zich te nemen tijdens de partnerles. Carita vloog door haar boeken en attributen heen, terwijl ze de partners met wat grapjes tussendoor twee uur lang aan haar lippen wist te laten hangen. Wat kan zij vol energie het hele verhaal aan een stuk door mooi en duidelijk overbrengen! Werkelijk een genot om naar te luisteren. Ik keek af en toe opzij naar vriendlief die geboeid zat te luisteren maar ook een beetje overdonderd werd door al die informatie achter elkaar. We gaan wel zien a) welke informatie van pas gaat komen en b) wie van ons twee dat straks nog weet op het juiste moment.. De rest van de dag zijn we lekker thuisgebleven, vriendlief is met het project gordijnen voor in de kinderkamer begonnen en ik nam zelf opgelegde, verplichte bankrust na die drukke dagen. Ik begin nu toch wel te voelen hoe Marietje steeds meer fysiek beslag legt op mijn lichaam, en dat dat mij toch de nodige energie kost. Daarnaast vind ik het nu toch ook wel langzaamaan tijd worden om haar te kunnen zien en vast te houden en in de box te kunnen leggen. Vriendlief was ook wel in de mood gebracht door de partnerles, die betrapte ik na het avondeten erop dat hij ging googelen op bevallingen 😝. Kortom; wij zijn er vanaf vandaag officieel klaar voor!! Nu is het echt een kwestie van afwachten wanneer mijn lichaam besluit dat Marietje naar buiten mag… of besluit Marietje dat zelf?! 🤔🙃 we gaan het zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: