Dag 42 – aangenaam, aangespoelde walrus

Afgelopen nacht had ik de grootste moeite om een goede slaaphouding te vinden. Uiteindelijk dacht ik in de ochtend aan de tip die ik gisteren hoorde om eens met je hoofd bij het voeteneinde te gaan liggen, dus andersom in je bed. Ik heb even gewacht tot vriendlief de deur uit ging om naar zijn werk te gaan, zodat hij geen tenen in zijn neus zou krijgen, maar dat was het toch ook niet helemaal. Mijn plan was om vandaag eens naar een winkel te gaan in het centrum om wat informatie in te winnen over borstvoeding en om vooral een goed passende bh aan te laten meten, want al mijn bh’s knellen momenteel of lijken net niet de goede maat te zijn. Uiteindelijk kwam daar vrij weinig van terecht, naast de belabberde nachtrust had ik ook wat last van harde buiken waardoor ik niet veel verder ben gekomen dan de bank vandaag. Een bezoekje aan een winkel werd het bekijken van een dvd over borstvoeding, uit het jaar kruik met een hoop propaganda waarom het zo goed voor jezelf en je kindje is om borstvoeding te geven. Ik had me tot nu toe nog niet verdiept in de hele wetenschap van borstvoeding geven, eigenlijk bewust omdat ik me daar nog niet toe geroepen voelde. Sowieso weiger ik deel te nemen aan een hele cursus erover of voorlichtingsbijeenkomsten. Maar nu we klaar zijn voor de bevalling was ik toch wel benieuwd naar de tips en trics om toch goed voorbereid te zijn op het voeden van de baby als die er eenmaal is. De wijze les die ik vandaag heb opgestoken; je moet het allebei even onder de knie krijgen, jij en je kindje, dat kost een paar dagen tijd. Het aanleggen is cruciaal voor een goed verloop van het borstvoeden, en de mama moet zo ontspannen mogelijk zijn. Allemaal geen hogere wiskunde en als het niet meteen lukt zijn er lactatiekundigen die je kunnen helpen. Uiteindelijk komt het er net als bij de bevalling op neer, dat je vantevoren niet weet hoe het zal lopen en het maar gewoon moet laten gebeuren. Met wat gezond verstand kom ik al een heel eind, het zal een naïeve gedachte zijn maar zo sta ik er nu in… Aandoenlijk en een tikkeltje overdreven vond ik de papa’s in de video, die ook heel overtuigend voor borstvoeding kozen, bijna alsof ze zelf hun tepel zouden aanbieden aan hun kind.. 🤨 Ergens vind ik het dan toch vooral de beslissing van de moeder, die zal tenslotte over haar eigen lichaam zelf moeten besluiten of ze die als melkfabriek dienst laat doen of niet.. Voor ons is het in elk geval geen issue geweest waar we eerst urenlang over hebben moeten keuvelen, ik kan me zo’n gesprek niet eens heugen over of ik wel of geen borstvoeding zal geven. Gelukkig weten we van elkaar al hoe we erover denken dus is dat ook niet nodig. We zitten wat dat betreft in onze denkwijze redelijk vaak op 1 lijn. Ik ben dus heel benieuwd of dat straks met de opvoeding van Marietje ook zo zal zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: