Dag 43 – hoe komt de baby er eigenlijk uit?!

Vanochtend voelde ik me weer fit genoeg om mee te kunnen doen met het dikke-buiken-gymclubje in het Westerpark. Best wel gek, wanneer je iedere zaterdagochtend met dikke buiken gymnastiek meedoet en dan ineens dát moment er is dat jij de grootste buik hebt en als eerstvolgende zal gaan bevallen… Dat moment was dus vanochtend! Na het sporten nam ik bewust even een rustmomentje op de bank, er stond namelijk nog een en ander op het programma voor vandaag. Vanavond vierden we het 65-jarig bestaan van het familiebedrijf, in Den Bosch. De Grote Vraag daarbij was voor mij; ga ik met de trein of met de auto… Het werd uiteindelijk de auto, zodat ik zelf lekker kon zitten en niet afhankelijk was van anderen. Eenmaal in Den Bosch parkeerde ik de auto bij mijn zus en sprong nog even snel op de fiets voor nog wat kleine boodschapjes. Dat fietsen gaat niet meer van harte, maar is altijd nog beter dan de hele stad door te moeten lopen… Het feestje in de avond was een feest van herkenning van oud collega’s uit de tijd dat ik nog werkzaam was in het bedrijf, dat inmiddels door mijn broer is overgenomen van mijn ouders. Sommige collega’s hebben mijn zus, mij en mijn broers van kleins af aan meegemaakt, dat blijft toch bijzonder. Tijdens dit feestje liep de volgende generatie in de vorm van mijn twee nichtjes van 3 en 7, net als wij vroeger deden, spelend tussen de mensen door. Zo zal het bedrijf nog lang door onze familie gedragen worden, stel ik mij zo voor. Dat was een mooi gezicht. Nadat de goed verzorgde BBQ werd geopend en iedereen zijn buikje vol had gesmuld, kwamen mijn nichtjes even bij me zitten. De jongste wilde de baby kussen en besloot eens te kijken waar die baby nou bleef. Ze ging ongegeneerd onder mijn jurk op zoek naar mijn blote buik. De oudste stond ernaar te kijken en vroeg zich plotseling hardop af ‘hoe komt de baby er eigenlijk uit?’! Ik probeerde nog mijn aandacht op de jongste te richten maar mijn oudste nichtje bleef de vraag herhalen tot ik me tot haar richtte. Sja, hebben we dat ook maar gehad.. Toen ik vertelde dat de baby uit de spleet komt waarmee je plast, antwoordde mijn nichtje ‘maar dat gat is toch veel te klein voor de baby?!’ Touché…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: