Tentje vs handdoek; gewetenskwestie…

Jarenlang is het een kwaal geweest die mijn leven teisterde; altijd maar vinden dat een ander het beter voor elkaar heeft dan ikzelf. Van een regenpak tot een tandenborstel, van een studie of loopbaan tot een huis en een gezinsleven. Ik zag altijd een reden om niet volledig tevreden te zijn met wat ik had of deed. Dat je een keuze hebt gemaakt, na lang wikken en wegen een knoop hebt doorgehakt, een vakantie geboekt of een telefoon gekocht, en dan binnen afzienbare tijd was het trotse gevoel verdwenen en sloeg de onzekerheid toe. Het was niet zozeer het ‘willen hebben wat een ander heeft’ maar vooral de bevestiging zien dat ik toch iets verkeerd had gedaan of gekozen of gekocht. De onderliggende waarde daarbij was de gedachte ‘ik ben het niet waard’. Deze week beleefde ik een toppunt daarin en besefte ik me de absurditeit van deze vervelende kwaal. Ik betrapte mezelf er namelijk op te denken dat een handdoek in het gras waar een kind op zat te spelen, misschien toch veel handiger zou zijn dan het tentje wat wij mee hadden. Nee wacht even, dat moet nu toch de omgekeerde wereld zijn!! Ik zag en hoorde die ouders van die handdoek in het gras, hun bewondering juist uitspreken over het tentje (én privézwembadje) van Lilly-Sofie, hoe handig het is dat we dat mee hebben genomen op vakantie! Toen besloot ik voor mezelf; nu moet het afgelopen zijn. Ik draai de waarde om; ben het verdomme hartstikke waard zeg! Ik ga leven in overvloed en ga genieten van alles dat ik heb en wat ik doe. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg in dit leven, trots op de kaarten die me zijn toebedeeld en geniet van wat ik daar vervolgens mee doe. Ik leef mijn eigen leven en doe waar ik zin in heb! Zo droom ik alvast van mijn nieuwe baan na de zomervakantie en richt ik mijn aandacht op mijn allerliefste dochter die ondertussen de wereld aan het verkennen is. Dit is míjn leven, mijn mooie leven en ik ben er zelf verantwoordelijk voor om tevreden te zijn met de keuzes die ik maak. Dus toeren we er op los deze dagen, want het liggen aan het zwembad zijn we nu wel een beetje beu, en gaan we lekker ons gevoel achterna want dat leidt altijd tot de beste keuzes! En dan nemen we dat tentje lekker mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: