Lockdown 2, dag 2. Mama, schommelen!

Sping, sping, sping!!

Ik ben nu al kwijt welke dag het vandaag is, en dan moet de vakantie nog beginnen.. gelukkig is het de laatste dag dat ik intelligent moet lopen doen op mijn werk en kan ik hierna twee weken ongelimiteerd verdwijnen met een dekentje op de bank. Oeps ik vergat even dat er nog een peuter rondloopt in huis.. Wishful thinking 🤣 Die maakt, nu al voor de tweede dag op rij, er een sport van om gezellig de hele dag wakker te blijven. Ze maakt er zogezegd haar eigen lockdown feestje van. Ze geniet er enorm van om lekker thuis te kunnen zijn en buiten te spelen en net als tijdens de eerste lockdown, te genieten van de volle aandacht van haar ouders. Groot gelijk heeft ze. Maar ik moet vandaag nog even aan de bak. Waar ik om 9uur nog geen idee heb wat te doen deze ochtend met de klas, het moet iets van een online kerstfeestje worden, lukt het me om ze van 10-12.30u te entertainen. Gezellig quizfeestje, samen lekker gekeuveld en weer even een inkijkje gehad in ieders huishouden thuis. Iedereen een fijne kerst wensen, tot vijf keer toe, en dan nog de vraag krijgen ‘maar wat moeten we nu doen dan juf?’ Het blijft even wennen dat het nu vakantie is terwijl je thuis klaarzit om aan het werk te gaan. Uiteraard heb ik vakantiewerk meegegeven dus ze hoeven zich gelukkig niet te vervelen. Maar met een paar letters extra is het ook voor hen een vervelende situatie, waar ze zich nog even geen raad mee weten. En dat snap ik wel. Eerst maar even bijkomen. Het zit erop. De kerstboom wordt afgetuigd en de kerstsfeer verdwijnt weer in een doos voor op zolder. Ook lukt het me eindelijk om een leeg bureau tevoorschijn te toveren. Er is nog wel wat achterstallig onderhoud weg te werken, dat komt nog wel. Op de fiets naar huis spookt mijn takenlijst nog even door mijn hoofd, tot ik bij de speeltuin aankom en mijn twee liefdes zie genieten, van en met elkaar. Ineens weet ik, het is donderdagmiddag, en dit is een heerlijke dag. Een mooi moment om de vakantie in te luiden als mijn dochter me toeroept; ‘mama, schommelen!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: