Lockdown 2, dag 9. Kerstavond in Den Bosch

Op naar mijn nichtjes!
#mijnietbellen!!
Knuffelen!!

Dat gaat naar Den Bosch toe, en blijft daar nog wel even… ons meisje vraagt vandaag of we weer naar huis gaan, is in de war en wil op vakantie. Dat beschrijft ongeveer wel ons gevoel dit jaar, maar we maken er het beste van. Dus is het een midweekje Den Bosch geworden, waar we normaal zo weleens een nachtje blijven. Aangezien we gisteren zijn gearriveerd klopt het dus wel dat ze vandaag dacht weer naar huis te gaan. In de middag gingen we op bezoek bij mijn zus waar Lilly-Sofie lekker kon spelen bij haar nichtjes, om in de middag, na een hevige strijd met vervelend jeukende ogen, uitgeput in slaap te vallen bij een kerstfilm. Dat was voor ons het teken om ons middagprogramma te starten; heerlijk relaxen in de sauna van het huis, daarna lekker bijkomen in de hottub. Dit ritueel werd afgesloten met een wijntje. Echt heel vervelend allemaal… 😅 Met frisse tegenzin werd Lilly-Sofie eind van de middag weer wakker, waarna we weer naar ons logeeradres terugkeerden om ons op te maken voor het kerstdiner. De binnenkomer ‘wij kleden ons nog even om’ zorgde even voor wat opschudding; hoezo omkleden huh wat zijn jullie van plan dan, nou het is toch kerst?! Niet veel later zaten we dan in een klein gezelschap aan een opvallend gedekte tafel, (dat doen we anders noooooit!) waarbij nog een oud tafelkleed van stal is gehaald om de nostalgische sfeer van kerst nog wat aan te dikken. Omdat we er dit jaar thuis maar het beste van moeten maken, is ook de nodige aandacht aan het menu besteed. Van ‘ach er ligt nog tapas in de koelkast’ ging het in de afgelopen week naar kalfsrollade met gegrilde groenten uit de oven. Zoals het een echte kerstmaaltijd betaamd, waarbij je de instructies van de bereiding de schuld kan geven, liet de kalfsrollade na de nodige tijd in de oven nog even op zich wachten. Als een dame die laat op haar date verschijnt om indruk te maken, smaakte het in elk geval verrukkelijk! Lilly-Sofie hield het dankzij de ruime middagslaap, extreem goed vol waardoor het een gezellige avond werd. Na het eten konden we Lilly-Sofie zo op bed leggen, om de avond af te sluiten met All You Need is Love, waarbij we onder de indruk waren van Robert met zijn ‘kerststaaf’ die de bonte ballen familie ging ondervragen. Deze uitzending was duidelijk voor 18+! Of ik had teveel wijn op, dat kan ook. Na de nodige wijntjes en als slaapmutsje een aarentskoffie (oma’s spreektaal) is het lastig om nog helder een blog te schrijven, maar ik wilde het jullie niet onthouden. Welterusten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: