Verlof #2, dag 5. Bewegen als een schildpad in de ‘IK En Anderen’-winkel

De dag begon vroeg, met de schoonmaakster op de stoep. Waar ze normaliter vaak wat later komt, was ze vanochtend stipt op tijd. (Vaak zitten we na wat gehaast in de ochtend aangekleed en wel aan het ontbijt wanneer ze zou moeten komen, en dan blijkt ze toch later te komen, je kent dat wel. Precies wanneer je dan denkt nou kom maar een uurtje later en je denkt dat op tijd aan te geven, staat ze ineens al voor de deur. Iets met Murphy’s wet geloof ik…) Lilly-Sofie schoot in een uitsloofbui waarbij ze zichzelf persé wilde aankleden, wat resulteerde in een driftbui want dat hemd wilde maar niet over haar hoofd en haar ene arm ging er maar niet in, maar no way dat mijn mama mij mag helpen, want ik kan het zelf!! Na deze gezellige aankleedshow ging ze met papa naar de dansles. Ik kon even in alle rust douchen terwijl de rest van het huis grondig onder handen genomen werd. Zo grondig, dat de schoonmaakster op een gegeven moment liet zien dat de dweil was gebroken! Naja, dan heeft ze er in elk geval goed gebruik van gemaakt… Even later kwam de gordijnenman om de bestelde gordijnen in te meten. Met een handig laser apparaat waren de maten zo gemeten en zo bleek dat een snel klusje. Ik voelde me ineens heel ouderwets met onze meetlatten in huis! In de middag stond er een bezoek aan de Ikea op de planning. Om niet helemaal vals te spelen (ik zou immers alleen nog de bank af komen om een terrasje te pakken) gingen we er eerst even wat eten en drinken in het restaurant dat godzijdank weer open was. Lilly-Sofie was de avond hiervoor voor de zoveelste keer van haar Nomi kinderstoel gedonderd bij het afstappen, dus moest er nú een nieuwe kinderstoel komen, gewoon een houten waar ze veilig op en af kan komen. Destijds leek de Nomi kinderstoel een heel goede aanschaf, het zou de opvolger van de welbekende Stokke stoel zijn, beter ontwikkeld, door dezelfde ontwerper, blablabla. Puntje bij paaltje blijkt de stoel, in elk geval in onze ervaring, voor een peuter die alles zelf wil doen onvoldoende stabiel te zijn. We gaan hem weer ombouwen naar de babyversie, zodat hij haar zusje van dienst kan zijn. Enfin, moesten we dus even naar de Ikea. De IK- En Anderen winkel; geloof me, hoogzwanger door de Ikea lopen is geen pretje. Niet alleen omdat ik me inmiddels nog maar in standje schildpad kan voortbewegen, maar vooral vanwege alle geluiden om me heen. Ik irriteerde me werkelijk aan ieder geluidje dat ik hoorde plus het gedrag van sommige mensen erbij. Leuk dat het restaurant weer mensen mag ontvangen maar drop die kinderen alsjeblieft zsm weer in dat heerlijke Smalland!! Wat een herrie. Gelukkig had ik door dat het vooral mijn irritatie was en kon ik er daardoor eigenlijk ook tegelijkertijd wel om lachen. Maar was ik ook heel blij om weer lekker thuis te zijn! De bank was meteen weer mijn beste vriend, heerlijk om even mijn ogen dicht te doen. Lilly-Sofie vond het allemaal wel best, ze heeft niks meegekregen van het hele Ikea avontuur want ze lag de hele middag in de buggy in dromenland. In de auto naar huis vroeg ze of we de kinderstoel al gekocht hadden. Toen ik dat bevestigde vroeg ze verontwaardigd ‘waar was ik dan?!’ Sja meis, jij lag lekker te slapen! Hmm, hoe laat was het dan eigenlijk, wilde ze weten?! 😅 wijsneus is ze. Uiteindelijk is het to do lijstje nog afgewerkt, thuis hebben we nog verder opgeruimd, de wieg bekleed, en de vluchtkoffer staat alvast klaar (inhoudsloos, dat wel, maar het idee is er). Nu ik me alleen nog op standje schildpad kan voortbewegen, werd het hoog tijd voor weer eens een buikfoto… daarop lijkt mijn dikke buik toch ineens een verdieping gezakt. Of ligt het aan mij…

De wieg
Hoe lang nog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: