Verlof #2, dag 15. 39 weken and counting..

Vandaag had ik lekker veel energie. Vanochtend op tijd opgestaan, de schoonmaakster binnengelaten en lekker met Lilly-Sofie spelletjes gespeeld. Mijn moeder kwam langs om samen met vriendlief de woonkamer aan te pakken, de herinrichting werd een feit. De speelplek van ons peutertje was namelijk al steeds een bende, en dan kon ze nog haar poppenspullen niet kwijt. Die lagen dan bezaaid door de woonkamer. Juist nu ze zoveel met haar poppen speelt, en ik verwacht dat na de komst van haar zusje dat alleen maar meer wordt, gun ik haar echt een plekje om ook lekker te kunnen moederen. Na een paar uur ‘ontspullen’ en wat meubels verplaatsen was er ruimte voor een kastje/tafeltje erbij. Dat betekende dan wel nog een ritje naar Ikea op de zaterdagmiddag… Niet mijn hobby dezer dagen, maar met dit duidelijke doel en het gegeven ‘er even weer uit te zijn’, liet ik me dit keer niet in een sjagrijnige bui vervallen. Er stond zowaar een rolstoel klaar bij de ingang, toch heb ik de verleiding kunnen weerstaan en ben ik gewoon blijven lopen. Ik ben nog fit naar omstandigheden, daar prijs ik me gelukkig mee en ondertussen sjok ik mezelf gewoon vooruit. Eenmaal ter plaatse leek vrijwel alles wat we op ons lijstje hadden staan, niet leverbaar of niet beschikbaar of niet in de vestiging aanwezig. Wel konden we het kastje vinden dat dienst zal doen als poppencommode maar ook multifunctioneel inzetbaar is, een kastje met een grote lade. Diezelfde avond heeft vriendlief hem nog in elkaar gezet en zo staat nu alles op zijn plek. Een klein bureautje/peutertafeltje en een kleed staan nu nog op ons lijstje, daar konden we niet in slagen. Maar het is wel een fijn gevoel om zo de boel thuis lekker op orde te brengen, helemaal als er straks twee kindjes ‘rondlopen’. Ook fijn dat ons deze tijd nog even gegund is, zolang het zusje nog geen aanstalten maakt om de uitgang te vinden. Grote zus ontpopt zich ondertussen echt als een grote meid, bizar hoe wijs ze ineens aan het worden is. Het fijne is dat zij hierdoor ook voor afleiding zorgt in deze periode van de laatste loodjes. Ze doet mee boodschappen, wil graag meehelpen bij het koken, eet zelf ook heel goed, voert hele gesprekken met iedereen om zich heen, is overdag gewoon zindelijk, en gaat langzaam naar een dagritme zonder middagslaap. Haar buggy is haar nog wel heel heilig, dus een nieuwe kinderwagen aanschaffen voor haar zusje lijkt daarmee onvermijdelijk. Ja je leest het goed, dat is dus nog niet gebeurd.. Alles op zijn tijd!

Nieuw speelhoekje met poppencommode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: