Verlof #2, dag 21. Kleine meltdown, traktatie Grote Zus.

Dag 21, dus al drie weken thuis aan het wachten! Inmiddels is me wel duidelijk dat mijn lichaam voor de komende maanden/jaren weer in dienst staat van een nieuw wezen, dat zo mogelijk nog koppiger is dan haar grote zus. Zo laat ze zich al negen maanden nauwelijks zien, door met haar rug naar voren te draaien zodat de echo een mooie ruggengraat kon tonen. En nu houdt ze me voor de gek door soms te doen alsof ze eruit wil (vorige week met zogenaamde voorweeën nog in het ziekenhuis geweest, vandaag hele dag kramp en harde buik gevoeld) en dan weer lekker te bewegen zoals vanavond, mijn buik was helemaal weer ontspannen. Vandaag kon ik me nauwelijks voortbewegen dus ben ik na veel slapen maar aan de traktatie Grote Zus voor de kinderopvang van Lilly-Sofie begonnen. Het voelt als vloeken in de kerk om op te schrijven ‘naam baby’ is geboren!’, terwijl ze toch echt nog in de buik zit, maar goed dan had ik wat te doen. En wie weet brengt het juist de boodschap over dat het nu toch wel tijd wordt! Voor mij en vriendlief wordt ons geduld nu toch aardig op de proef gesteld en dat leidde vanochtend even tot een kleine meltdown. Het is gewoon ook een ongemakkelijke situatie als je allebei maar thuis zit te wachten tot er iets gebeurt en je weet niet waar je aan toe bent. Het voelde wel even prettig om dat uit te kunnen spreken en te mogen voelen. Daarna had ik ook behoefte aan weer even te kunnen lachen, en moest ik ineens denken aan Jochem Myjer met zijn sketch op een vliegveld in Bonaire. Heerlijk om even gewoon afleiding te hebben en samen te lachen. Ook ‘planden’ we voorzichtig een uitje voor morgen, niks bijzonders want ik kan niet veel nu natuurlijk, maar het lijkt me toch fijn om er even met z’n allen echt tussenuit te zijn. Lilly-Sofie zou het liefst morgen met haar zusje in de Efteling zitten, dat zal nog even niet gaan… Ze is gelukkig al een heel stuk opgeknapt, nu krijgt vriendlief alleen een hese stem… Ik hoop dat het mij nog bespaard blijft om verkouden te worden want ik wil er eerst nog een baby uit kunnen poepen zonder gezeik met een mondkapje ofzo! Verder is er een bestelling onderweg van de webshop van Maxime Meiland, dat gaat natuurlijk helemaal de verkeerde kant op nu ik zoveel tijd heb!! Mensen het mag echt niet te lang meer duren nu, zo slecht voor mijn portemonnee dit!!

Traktatie Grote Zus!
‘Ik ben ook de incheck-meneer!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: